Varje gång en ny iPad Pro släpps, brukar cheferna ställa frågan:kan den ersätta en bärbar dator?Det är en giltig fråga som Apple pitches iPad Pro som framtiden för datorer, även djärvt att skapa den kommersiella förra året som frågarVad är en dator?Jag har spenderat 48 timmar skrivande med iPad Pro och här är vad jag tycker …

Först och främst, vad använder jag tillbyta utmin 2016 MacBook Pro? 12,9-tums iPad Pro med Smart Keyboard Folio och Apple Pencil. Den sista iPad som jag ägde under en lång tid var iPad mini 2. Min 15-tums MBP var toppen av linjemodellen vid den tiden, med 16 GB RAM, 1TB SSD, 2,9 GHz Core i7 med den dedikerade AMD GPU . Men för det mesta betyder det inget för mig.

Se, saken med iPad Pro-hårdvaran är att den har blivit så kraftfull under åren, och ser massiva vinster i prestanda varje generation. Programmet har dock tyvärr inte hamnat iväg ännu. Trots detta tror jag att iPad Pro kan vara en utmärkt contender för att ersätta en dator för många människor.

Inom de senaste 48 timmarna har jag använt iPad Pro som min huvudsakliga arbetsmaskin. Hittills har det varit en ganska bra upplevelse.

De första 48 timmarna

På en vanlig arbetsdag har jag vår Slack chatta som körs på vänster sida av min skärm ochitrickswebbportal som körs i Safari, delas 50/50 jämnt. Dessutom har jag ofta Tweetbot som ett fönster över Safari för att se till att jag inte saknar några nyheter. Jag har också jobbmail aktiverat och med meddelanden om allt inkommande mail via Edison (nuvarande mail-klient). Om jag behöver, ska jag sväva upp lite från botten, dra Edison in i safarplatsen och läsa / svara på e-post där om det behövs.

  Apple presenterar helt nya 2018 iPad Pro med fullskärmsdesign, ny Apple Pencil och Smart Keyboard Folio - iTricks

Om jag behöver referera till ett mail när jag skriver in ett inlägg, har jag Edison som ett fönster och Safari till höger om 50/50 split.

Om det är en nyhetsbit, återvänder jag tillbaka till Safari och börjar skriva där. Under de senaste dagarna har jag märkt några små problem som markören inte visas, men för det mesta fungerar det bara bra. För längre bitar (som den här) använder jag Ulysses att skriva. Annat än att uppdatera sin app för att stödja de nya iPad-skärmstorlekarna, fungerar det som förväntat med någon annan iPad.

Jag tror att den svåraste övergången går från mus / trackpad och tangentbord för att röra och tangentbord. De flesta applikationer från första parten och vissa iPad Pro-specifika tredjepartsprogram stöder tangentbordsgenvägar som liknar vad du skulle hitta på en Mac. Om du trycker på ⌘ + L på Safari för iPad får du till exempel URL / sökfältet utan att flytta handen helt upp till toppen.

Justerar till iOS

Visserligen har jag inte spenderat för mycket tid i genvägar eller Siri Genvägar. Men från vad jag har sett och hört, kan detta vara en potentiell spelväxlare för att få jobb på iPad.

Åh, och den nya iPad Pro har nu USB-C, vilket är bra. Men för närvarande har det i grunden begränsningarna av vad Lightning gjorde.

Visst, om du har en 4K USB-C-bildskärm kan du plugga in den och spegla skärmen och ladda din iPad samtidigt och använda den som ett nav för andra tillbehör. Men det kan du också göra med Lightning, om än inte via en enda kabel (HDMI-adapter med en USB-A och Lightning för laddning, vem som helst?). Medan jag skulle älska att få min skärm att spegla min skärm, skulle jag hellre förlänga den och kanske ha fler appar som körs vid en viss tidpunkt. Jag har också LG UltraFine 5K, som är Thunderbolt 3. Så jag kan inte testa den funktionen.

  Så här stänger du av iPad Pro - iTricks

Den verkliga fördelen med USB-C har en kabel för att styra dem alla. IPad är nu fri från bara ”iOS-tillbehör” och dörren är öppen för andra leverantörer som bygger i support.

Brist på extern hårddisk stöd är konstigt minst sagt. Plugging i en kamera startar automatiskt App-appen, naturligtvis. Så man antar att plugga in en extern hårddisk eller blixten skulle automatiskt öppna appen Filer. Nej. Förhoppningsvis förändras detta i framtiden.

Slutsats

Självklart har det bara varit några dagar och det är inte tillräckligt med tid att fatta ett bestämt beslut om huruvida detta skulle kunna ersätta min dator (för arbetsändamål) helt eller inte. Med det sagt, börjar iPad växa på mig och jag rekommenderar starkt andra som framför allt skriver för att leva för att ge det ett skott.

Jag behöver lite mer tid innan jag kan fatta ett välgrundat beslut, men framtiden ser så ljust ut för den nya iPad Pro hittills!