En ny rapport noterade att vissa appar gruvor din plats för att skicka till annonsörer. Följ med för att lära dig hur du visar vilka appar som har platsbehörigheter på iOS.

Så här visar du vilka appar som har platsbehörigheter på iOS

Innan vi börjar ska användarna känna till de tre olika platsbehörighetsinställningarna som en app kan ha på iOS:

Aldrig:Något självförklarande, den aktuella appen kommer inte att kunna komma åt din plats alls, oavsett tidpunkten.

Medan du använder appen:Införd i en senare version av iOS tillåter det här alternativet att appen endast använder platsen när den är aktiv. Till exempel, för att få din plats när du skickar en tweet i Twitter-appen.

Alltid:Med det här alternativet kan en app använda din plats när appen vill, även när den inte är aktiv. Med introduktionen av när du använder appen, bör alltid endast användas när det är absolut nödvändigt. Till exempel i en app som Waze.

Med det sagt är det här hur du kontrollerar vilket alternativ som är inställt för dina appar:

  1. Gå till Inställningar> Sekretess> Platstjänster.
  2. Du får se en lista över aktuella appar som har bett om platsåtkomst.
  3. Knacka in i en app för att kontrollera dess aktuella platsstatus.

Tips: Du kan också inaktivera platstjänsterna helt med huvudväljaren högst upp. Det betyder att ingen app får tillgång till din plats. Detta inkluderar Siri och Maps, så sannolikt inte det mest idealiska alternativet.

För mer hjälp att få ut mesta möjliga av dina Apple-enheter, kolla in våra guider och följande artiklar:

  Apple släpper iOS 12.1 imorgon med Group FaceTime, ny emoji, mer - iTricks