Oavsett om du vill ta bort ett sekundärt konto eller på olika sätt med ett Apple-ID av en annan anledning läser du om hur du permanent raderar ett Apple ID-konto.

Apple erbjuder möjlighet att permanent ta bort ditt Apple ID-konto och tillfälligt inaktivera det. Om du är säker på att du vill radera ditt konto, hoppa nedan.

Om du inte är säker än, här är vad som händer när du tar bort ett Apple-ID (via Apples data- och sekretessida):

Vad händer när mitt konto raderas?

  • Du kommer inte få tillgång till dina iTunes Store-, Apple Books- och App Store-inköp.
  • Dina foton, videoklipp och dokument som är lagrade i iCloud tas bort permanent.
  • Du kommer inte att få meddelanden som skickas till ditt konto via iMessage, FaceTime eller iCloud Mail.
  • Du kommer inte att kunna logga in eller använda tjänster som iCloud, iTunes, Apple Books, App Store, Apple Pay, iMessage, FaceTime och hitta min iPhone.
  • Dina uppgifter som är associerade med Apples tjänster kommer att raderas permanent. Vissa undantag kan vara tillämpliga.
  • Om du är inskriven i iPhone-uppgraderingsprogrammet måste du fortsätta att göra betalningar för enheten.
  • Radering avbryter inte några reparationer eller Apple Store-order. Eventuella möten som du har planerat på Apple Store kommer dock att bli avbrutna och alla öppna Apple Care-fall kommer att vara permanent stängda och otillgängliga när ditt konto har raderats.
  • Andra frågor? Läs vår FAQ.

Ett alternativ till att ta bort eller avaktivera ditt konto ändrar din Apple ID-e-postadress.

Så här tar du bort ett Apple ID-konto permanent

  1. Gå till Apples datasystem och integritetswebbsida inloggning
  2. Logga in på det konto du vill radera
  3. Mot botten klickar du påBegär att ta bort ditt konto
  4. Se till att du vill radera ditt konto och dubbelkollera säkerhetskopior av dina data
  5. Kontrollera om du har några prenumerationer med ditt Apple-ID
  6. Välj en anledning att ta bort ditt konto, klicka påFortsätta
  7. Följ de återstående anvisningarna för att permanent ta bort ditt Apple ID-konto
  Så här använder du PayPal för din Apple ID-betalningsmetod - iTricks

Så här ser processen ut:

När du är inloggad klickar du påBegär att ta bort ditt kontopå botten:

Se till att du följer de rekommenderade stegen innan du tar bort ditt konto. När du är klar väljer du en anledning och klickar påFortsätta.

Följ de återstående anvisningarna för att permanent ta bort ditt Apple ID-konto.

Om du funderar på en tillfällig avstängning istället, så är det vad det innebär:

Vad händer när mitt konto är inaktiverat?

  • Apple kommer inte åt eller behandlar dina data. Vissa undantag kan vara tillämpliga.
  • Du kommer inte få tillgång till dina iTunes Store-, Apple Books- och App Store-inköp.
  • Du kommer inte ha tillgång till data som lagras i iCloud, till exempel foton, videoklipp eller dokument.
  • Du kommer inte att kunna logga in eller använda tjänster som iCloud, iTunes, Apple Books, App Store, Apple Pay, iMessage, FaceTime och hitta min iPhone.
  • Du kommer inte att få meddelanden som skickas till ditt konto via iMessage, FaceTime eller iCloud Mail.
  • Deaktivering avbryter inte några reparationer eller Apple Store-order. Alla Apple Care-fall som pågår kommer att bevaras medan kontot är avaktiverat men du kommer inte få tillgång till dem. Eventuella avtal som du har planerat på Apple Store kommer att avbrytas.
  • Om du är inskriven i iPhone-uppgraderingsprogrammet måste du fortsätta att göra betalningar för enheten.
  • Du kan när som helst återuppta ditt konto genom att välja att aktivera det igen.
  • Andra frågor? Läs vår FAQ.

Vi har också en handledning om hur du ändrar din Apple ID-e-postadress om det skulle kunna vara den bästa lösningen för dig.

  Så här ändrar du ditt Apple ID-födelsedatum - iTricks

För mer hjälp att få ut mesta möjliga av dina Apple-enheter, kolla in våra guider och följande artiklar: