Med iOS 13 för iPhone och iPad kan du nu skapa en egen iMessage-profil med förnamn, efternamn och profilbild. Nästa gång du pratar med någon med iMessage kan de uppdatera sin lokala kontaktinformation för att se ditt nya foto och detaljer.

Så här väljer du din egen profilbild och namn i den nya meddelandeprogrammet …

Fram till iOS 13 delar inte meddelandetjänsten någon information med personer du kontaktar. Det innebär att alla måste manuellt ställa in bilder och namn i sin adressbok. I IOS 13 kan du nu styra din egen profil och dela ditt namn och foto med andra.

För att välja ditt namn och foto, öppna appen Meddelanden. Tryck på knappen ••• i navigeringsfältet. Välj Redigera namn och foto. Skriv ditt förnamn och efternamn i textfälten. Tryck på profilikonen för att ändra din bild.

Du kan snäppa ett foto med kameran, välja ett befintligt foto från ditt fotobibliotek, eller välj bara platsmonogrammet (initialer) med en finare bakgrundsfärg. Välj en bild och justera beskärningen för att passa i cirkeln.

IMG_4122IMG_4123IMG_4125

Om du inte vill välja en bild kan du använda en Animoji eller Memoji som en avatar. Du kan välja från hela Animoji-uppsättningen, eller skapa en ny inline genom att trycka på + -knappen. Använd din emoji, ta ställning och ta bilden. Du kan sedan välja en färgstark bakgrund för att placera din avatar ovanpå.

Så här delar du profilbild och bildskärm i iMessage

Nästa steg är att låta andra se ditt nya foto. Se till att alternativet Del namn och foto är aktiverat. Du kan sedan välja hur din profil ska delas automatiskt.

  Apple avslöjar officiellt iOS 13 för iPhone vid WWDC 2019 med mörkt läge, svep tangentbord, mer - iTricks

Med hjälp av Share Automatic Preference finns tre nivåer av kontroll. Du kan dela till Endast kontakter, Fråga alltid eller dela automatiskt med någon.

Om alternativet Någon är inställd behöver du inte göra någonting. Nästa gång du skickar någon ett meddelande, kommer de att bli uppmanad att använda din profilbild och namn om de inte redan gör det.

Alternativet Alltid fråga innebär att du alltid kommer att bli ombedd att bekräfta att du vill dela med en kontaktperson. Och endast kontakter är självförklarande; Det är som alternativet Alla men begränsat till personer som du lägger till i din Kontakter adressbok.

”Den här personen har delat ett nytt foto”

Det här är vad den andra änden av samtalet ser ut. När du delar ett nytt namn eller en bild kommer en banner att dyka upp längst upp i chattransskriptet. Vännen får då möjlighet att uppdatera sin adressbok med ditt nya namn och bild eller stänga bannern och behåll det som redan finns på filen.

Meddelanden får en stor uppgradering i IOS 13, med profiler, dramatiskt förbättrade sökalternativ, filtrering genom kontakt i skärmtid och mer.

Slope iPhone och iPad står