Den nya iPhone -serien är på väg till de första kunderna. Läs vidare för att se hur du uppgraderar till iPhone 13 utan att förlora data, inklusive vad du ska göra om du kör iOS 15.1 -beta.

I år var iOS 15 -publiceringen fyra dagar innan den nya iPhone 13 och iPhone 13 Pro officiellt landade men Apple gjorde också den första iOS 15.1 -beta tillgänglig den här veckan. Vi kommer att titta på ett par sätt att närma sig uppgradering till din nya iPhone utan att förlora data.

Och om du uppgraderar till iPhone 12 eller en annan modell gäller samma steg.

Hur man uppgraderar till iPhone 13 utan att förlora data

Alternativ 1: iCloud eller Mac

Obs! Om du kör iOS 15.1 -beta kan du antingen behöva uppdatera din nya iPhone 13 till den innan du återställer från en säkerhetskopia, eller nedgradera din befintliga iPhone till den senaste offentliga versionen innan du säkerhetskopierar den och försöker använda att återställa på din nya iPhone.

  1. Gör en ny säkerhetskopia med iCloud eller din Mac
  2. Slå på din nya iPhone
  3. Följ anvisningarna på skärmen och välj sedan Återställ från iCloud -säkerhetskopiering eller Återställ från Mac/PC -säkerhetskopiering
  4. Logga in med iCloud och välj en säkerhetskopia, eller anslut din nya iPhone till din Mac med en Lightning -kabel för att återställa från en Mac/PC -säkerhetskopia

Alternativ 2: Direktöverföringsfunktion

I vissa situationer kan en lokal direktöverföring passa bäst. Detta kom först med iOS 12.4, kolla in vår tidigare täckning för hur det fungerar. Men du bör se ett alternativ under installationen av din nya iPhone för att överföra data från din gamla iPhone.

  • Ny iPhone -inställning: Överför data direkt till en ny iPhone trådlöst eller med en kabel
  Hur man tittar på Apples iPhone 13 "California streaming" -händelse på vilken enhet som helst

Läs mer iTricks självstudier: