Är du redo att dela vägar med Twitter? Läs igenom hur du tar bort ditt Twitter-konto från iPhone, iPad och webben.

Innan du tar bort ditt Twitter-konto kanske du vill ladda ner en kopia av din information först. Lär dig hur du gör det här.

Twitter noterar att du kan återställa ett konto i upp till 30 dagar efter att det av misstag eller felaktigt har inaktiverats (raderats). Om du tror att du kanske vill använda ditt befintliga användarnamn eller e-postmeddelande med Twitter någon gång i framtiden, bör du ändra dem innan du tar bort ditt konto.

Följ stegen nedan om du är redo att ta bort ditt Twitter-konto (eller åtminstone redo att ta bort det i 30 dagar).

Hur du tar bort ditt Twitter-konto på iPhone

På Twitter för iOS och moble web

  1. Öppna den officiella Twitter-appen på din iPhone (eller iPad) och tryck på din profilbild
  2. Välja Inställningar och integritet, tryck sedan på konto på toppen
  3. Välj längst ner Inaktivera ditt konto
  4. Läs ansvarsfriskrivningen ”Vad mer du borde veta”, tryck på Avaktivera 
  5. Ange ditt lösenord och följ anvisningarna för att ta bort ditt konto

Så här ser dessa steg ut på iOS-appen (nästan identisk på mobilwebben):

På webben (skrivbord)

  1. Klick Mer i den vänstra sidofältet
  2. Välja Inställningar och integritet, välj sedan konto på toppen
  3. Välj längst ner Inaktivera ditt konto
  4. Läs ansvarsfriskrivningen ”Vad mer du borde veta”, tryck på eller klicka på Avaktivera 
  5. Ange ditt lösenord och följ anvisningarna för att ta bort ditt konto

För mer hjälp med att få ut mesta möjliga av dina Apple-enheter, kolla in vår instruktionsguide samt följande artiklar:

  Tweetbot förlorar streaming, aktivitet / statistik flik och Apple Watch app över Twitter API förändring