Oavsett om du har övervägt att ändra hur du använder Facebook för ett tag eller de senaste nyheterna om hur social media-tjänsten har delat användardata har orsakat vissa problem, finns det några enkla sätt att göra några justeringar.

Det finns några alternativ när det gäller att ändra hur du använder Facebook.

Alternativt kan du använda det tillfälliga eller semi-permanenta alternativet för att inaktivera ditt konto, vilket inte helt raderar det.

Slutligen kan du välja att permanent ta bort ditt Facebook-konto.

Så här avaktiverar du ditt Facebook-konto (reversibel)

  1. Starta Facebook iOS-appen och tryck på hamburgerikonet (tre rader) i nedre högra hörnet
  2. Dra ner till botten och tryck på Inställningar och sedan Kontoinställningar
  3. Klicka på Allmänt och Hantera konto
  4. Bredvid Konto trycker du på Avaktivera
  5. Ange ditt lösenord och läs över de uppgifter som deaktiverar ditt konto innebär och dela varför du gör det
  6. Tryck på Deaktivera längst ner

Så här ser den här processen ut:

Så här beskriver Facebook att deaktivera ett konto:

Om du inaktiverar ditt konto kommer din profil inte att synas för andra personer på Facebook och folk kan inte söka efter dig.

Läs mer här på Facebooks hjälpsida.

Så här tar du bort ditt Facebook-konto permanent

Eftersom borttagning av ditt konto inte är reversibelt kan du hämta en kopia av din Facebook-data.

  1. På iPhone startar du Safari eller din webbläsare
  2. Besök https://www.facebook.com/help/delete_account
  3. Logga in med dina uppgifter om det behövs
  4. Klicka på Ta bort Mitt konto
  5. Följ anvisningarna för att permanent radera ditt konto

Här är några viktiga detaljer om vad du tar bort ditt konto innebär:

När du tar bort ditt konto kan folk inte se det på Facebook.

Så här ändrar du dina personliga inställningar för Facebook

  1. Öppna Facebook iOS-appen
  2. Tryck på hamburgerikonet (tre rader) i nedre högra hörnet
  3. Dra ner till botten och tryck på Inställningar och sedan Kontoinställningar
  4. Tryck sedan på Sekretess
  5. Gå igenom varje kategori och dubbelkontrollera hur du vill konfigurera dina integritetsinställningar
  Så här använder du Memoij Stickers på iPhone i IOS 13 - iTricks

Du kan också använda Facebooks föreslagna ”Kontrollera några viktiga inställningar” -funktion som kommer att visas överst, ”Sekretesskontroll” -funktionen och också lära dig mer med handledning om integritetsunderlag, allt som visas högst upp i sekretessinställningarna (se nedan

Följ med walkthrough bilderna nedan för mer hjälp:

För mer hjälp att få ut mesta möjliga av dina Apple-enheter, kolla in våra guider och följande artiklar: